Nestejäähdytys

 

Elektroniikan kehitys on mennyt koko ajan siihen suuntaan, että komponentit muuttuvat pienemmiksi, mutta samalla tehokkaammiksi. Komponenttien koon pieneneminen on mahdollistanut pienempien lopputuotteiden valmistuksen, mutta samalla kasvaneet tehot ovat aiheuttaneet lisää hukkalämpöä, mikä taas on lisännyt jäähdytystarvetta.

Koska nesteiden lämmönjohtavuus on yleisesti ottaen kaasuja parempaa, on nestejäähdytys valjastettu myös elektroniikan jäähdytyksen käyttöön. Nestejäähdytys on perinteistä ilmajäähdytystä tehokkaampaa ja myös hiljaisempaa, koska ääntä pitäviä tuulettimia ei välttämättä tarvita. Lisäksi suuritehoisia komponentteja jäähdytettäessä perinteinen ilmajäähdytys vaatii melko paljon tilaa, kun taas esim. nestejäähdytyslevy saadaan asennettua ahtaaseenkin väliin.

Aavid, Thermal Division of Boyd Corporation:in tuotevalikoimasta löytyy eri tavoilla toteutettuja nestejäähdytyslevyjä (Liquid Cold Plate) ja lämpöputkisovelluksia (Heat Pipe).

Yksittäisten ratkaisujen lisäksi Aavid pystyy myös tarvittaessa toimittamaaan kokonaisia nestejäähdytysjärjestelmiä (HydroSink).

TOIMITTAJAT

 

Ota yhteyttä

Tuotepäällikkö
Kari Matkala
puh. 040 3412 332
kari.matkala@oem.fi

Tekninen myynti
Mika Salmiosalo
puh. 040 3412 329
mika.salmiosalo@oem.fi

Asiakaspalvelu
puh. 0207 499 499
info@oem.fi